Kütahya 1 Şubesi

VALİ ÇELİK'TEN SENDİKAMIZA ZİYARET

Kütahya Valisi Sayın Ali Çelik Memur-Sen Kütahya İl Temsilciliği ve Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No'lu Şubemize iade-i ziyarette bulundu.

Memur-Sen Kütahya il temsilcisi Fatih Köse ve  bağlı sendikaların şube başkanlarının hazır bulunduğu ziyarette Covid-19 ile ilgili ilimizde alınan ve alınması planlanan tedbirlerin ve denetim ekiplerinin karşılaştığı sorunlar, bu sorunlara dair çözüm önerileri gündeme geldi.

Vali Çelik ülkemiz ve insanlığın bir an evvel Covid-19 illetinden kurtulması için yoğun çaba içinde çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Memur-Sen ailesin her bir ferdinden sağlıklı günlere ulaşmada katkı ve gayret isteyen Vali Çelik; “Bu bir nevi seferberlik durumudur. Tüm dünyada ve ülkemizde havaların soğumasıyla hastalık iyice yayıldı, vaka sayılarındaki artış, ölümler maalesef bizi üzüyor. Bizim amacımız topluma, çalışanlara zorluk çıkartmak değil; alınan tedbirlerle aşı bulununcaya kadar bu süreci kayıpsız yürütmek. Maalesef toplumun alınan tedbirlere yeteri kadar riayet etmediği görülüyor. Sürecin başındaki gibi bir sokağa çıkma yasağı ya da pek çok yeri kapatmak çare değil. İnsanımız evine ekmek götürebilsin. Ekonomik imkanlar bir yere kadar. Biz tedbirlere uyarak hayatı devam ettirmeliyiz. Ev ziyaretleri, keyfe keder kalabalık ortamlara girme bitirilmeli. Okullarımız, camilerimiz ve konutlarımız yeteri kadar havalandırılmalı. Maske, mesafe ve hijyenden asla taviz verilmemeli. En önemlisi de karantinada olan hastalarımız ve temaslılarımız izalasyon hususunda asla kural dışına çıkmamalı. Tedbirlerle hep birlikte bu süreci tamamlayacağız. Sizden isteğim Memur-Sen camiasının her bir ferdi bize katkı vermeye devam etsin. Toplumun bilinçlendirilmesinde inisiyatif alsın. Burada ortaya konulan emeği ve çabayı özlük haklarına müdahale gibi asla görmemeliyiz. Zor vakitlerde her şey bir kenara bırakılır ve gereği yapılır. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Kurtuluş mücadelesinde, 15 Temmuz gecesinde hiçbir hesap yapmadan gereğini bu millet nasıl yaptıysa Pandemi’nin bitirilmesinde de biz milletimize güveniyoruz ki gereğini yapacaktır. ” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Fatih KÖSE iade-i ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “Türkiye son 20 yıla yakın bir dönemde bambaşka bir yönetim anlayışı içinde ülkeyi yarınlara daha güçlü götürme derdinde olan bir ülke. Mülki idare,  yerel yönetim, kamu bürokrasisi ve sivil toplum elbirliği ile ülkemizin sorunlarını daha kolay çözebildiğini gördü. Bu bakımdan zâtı âlilerinizin  bir sivil toplum örgütü olarak sendikamızı ziyaret etmesi, yaşanan süreçte iş birliğine davet etmesi, görüşlerimize değer vermesi bizim açımızdan ve ülkemizin yarınları açısından son derece kıymetli. Teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Memur-Sen olarak gerek nakdi imkânlarımızla gerek vefa sosyal destek gruplarında beden gücümüzle her dem olduğu gibi milletimizin yanındayız.” dedi.

Sürecin değerlendirildiği ziyarette sendika başkanlarımız çalışanların talep ve beklentilerini ve yaşanan aksaklıklarla ilgili çözüm önerilerini dile getirdiler.

Samimi bir havada geçen ziyaret Vali Çelik’in Eğitim-Bir-Sen’in yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisiyle son buldu.