Kütahya 1 Şubesi

YARIYIL TATİLİ UMRE ORGANİZASYONU BAŞVURULARI BAŞLADI

 

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube ile İkra Turizm Acentesi arasında imzalanan protokolle Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri ve aileleri 1250 dolardan başlayan fiyatlarla umre imkanına kavuşmuş olacak. 

 

Şube Başkanımız Fatih KÖSE bu yarıyıl tatilinde üye ve yakınları için İkra Tur işbirliğiyle 7. sı tertip edilen umre organizasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Başkan KÖSE "Bizler Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak eğitim hizmet kolunda üyelerimizin ekonomik ve özlük haklarının korunması, geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması, mazlumların müdafaası gibi bir çok alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bütün bunların yanında sosyal organizasyonlarımızla da mensuplarımıza imkanlar sunmanın peşindeyiz. Bu kapsamda geçmiş yıllarda gerçekleştirdiğimiz umre ziyaretleri ile ilgili üyelerimizin yoğun memnuniyet ifadeleri bu organizasyonu yenileme konusunda bizi cesaretlendirdi. İnşallah bu yıl yedincisini yapacak olduğumuz Şube Umre Organizasyonu ile ilgili yaptığımız araştırmalar neticesinde önceki tecrübelerimizden de istifadeyle üyelerimiz için güvenli, huzurlu ve memnun kalacakları bir umre organizasyonunu planladık. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bu yarıyıl tatilinde dört gece Medine ve dokuz gece Mekke toplam 14 gün şeklinde bir umre ziyareti gerçekleştireceğiz" dedi.

Kayıt için iletişim bilgisi;
EBS Kütahya 1 No'lu Şube Başkan Yardımcılarımız

İbrahim Batar 0 555 708 60 03
Oğuzhan Yıldız 0505 896 37 15

Şube Telefon 02742163099

İKRA TUR SEYAHAT ACENTASI

UMRE GRUP PAKET TUR SÖZLEŞMESİ

1.Birinci taraf: AL IKRATUR TURİZM SEYAHAT ACENTESİ (bundan böyle IKRA TUR olarak anılacaktır.) İstiklal Mah. Reşadiye Esnafi Sk. No:1/E ESKİŞEHİR 0.222 233 99 88

ikinci taraf: EĞİTİM-BİR-SEN KÜTAHYA  1 NOLU ŞUBE YÖNETİMİ (bundan böyle tüketici olarak anılacaktır) Alipaşa Mahallesi Uygun Sokak No 1 VİP Kütahya Apt A Blok No 10 Merkez/KÜTAHYA

Is bu protokol: 20 Ocak 2023-02 Şubat 2023 tarihleri arasında EĞİTİM-BİR-SEN KÜTAHYA  1 NOLU ŞUBE ve Ikra Tur arasında gerçekleştirilecek umre programının aşağıdaki anlaşma şartlarını kapsamaktadır.

2.Paket tur programı aşağıda belirtilen şekilde olacaktır:

Gidiş             : 20 Ocak 2023 Eskişehir/Cidde                                                       UÇAK İLE

Ara geçiş      : Mekke'de 10 gece konaklama sonrası Mekke-Medine                   KARAYOLU İLE

Dönüş tarihi  : 02 Şubat 2023 Medine/Eskişehir                                                    UÇAK İLE

Taşıyıcı firmanın sonradan yapacağı tarife değişikliklerinden ve/veya gecikmelerden IKRA TUR sorumlu değildir. IKRA TUR uçakla yer seçimi konusunda müşterinin özel taleplerini ilgili yerlere iletir ancak talebin yerine geleceği konusunda garanti veremez.

3. Konaklamalar:

Medine'de en fazla 500 mt. mesafede 3 yıldız standartlarında otelde 3 gece

Mekke'de en fazla 2000 mt. mesafede 3-4 yıldız standartlarında servisli otelde 10 gece

Toplamda 13 gece 14 Gün konaklama

Diyanet ve Türsab'in 2023 yılı için belirlediği Tabldot usulü kahvaltı, Öğle yemeği ve akşam yemeği olacaktır.

 

Paket tur bedeli

İki kişilik odada kişi başı fiyatı 1350 $ (dolar)'dır.

Üç kişilik odada kişi başı fiyatı 1300 S (dolar)'dır.

Dört kişilik odada kişi başı fiyatı 1250 $ (dolar)'dir.

0-2 yaş arası bebek fiyatı ebeveynleri il aynı odada konaklamak koşulu ile 360 $ (dolar)'dır. 03-05 yaş arası çocuk fiyatları ebeveynleri ile aynı odada konaklamak koşulu ile 750 $ (dolar)'dır. 06-11 yaş arası çocuk fiyatı ebeveynleri ile aynı odada konaklamak koşulu ile 980 $ (dolar)" dir. Çocuk indirimleri çocukların aileleri ile aynı odada kalmaları halinde uygulanır.

Otele varış ve ayriliş saatleri ne olursa olsun odalara giriş saati 15:00 çıkış ise 11:00 'dır.

Ödeme Şartları: Grup hareket tarihinden 15 gün önce ödemenin tamamı yapılmış olmalidir.

 

IPTAL ŞARTLARI:

Vize alındıktan sonra yapılan iptallerde 300 S kesinti yapilir. Uçak bileti alındıktan sonra yapılan iptallerde 440 $ dolar kesinti yapılır. Gidişe 24 saat kala yapılan iptallerde; vize, otel, transfer masrafları alınır, sadece uçak biletinden ceza (no show) düşülerek iade edilir.

 

TARAFLARIN GÖREV VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

a. Eğitim Bir Sen Yönetiminin görev ve yükümlülükleri 1. İş bu protokolün mahiyeti hakkında Kütahya Eğitim Birsen üyelerini ve umre programina başvuruda bulunanları bilgilendirmek.

b. İKRA TUR'un görev ve yükümlülükleri 1. Suudi Arabistan umre vizesi sağlamak

2. Eskişehir Cidde arası gidiş dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti almak 3. Belirtilen otellerde belirtilen tarihlerde konaklama yapılmasını sağlamak

4. Tabldot usulü sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği

5. Katılımcılara hediyelik eşya seti vermek (Valiz seti, Umre rehberi, takke, başörtü, ihram

sabunu, zikirmatik, zemzem

6. Suudi Arabistan'daki transferleri sağlamak ve Mekke Medine iç Ziyaretlerini düzenlemek 7. Hudeybiye, Curane mikadından umre yapmak isteyen yolculara umre imkanı sağlamak 8. Hareket tarihinden 5-10 gün önce umre semineri düzenlemek

9. 1618 sayılı yasa gereği her yolcuya seyahat sigortası yapmak 10. Hira Dağı'na çıkmak için ücretsiz ulaşım

4.Kişi başı tur bedell, Kdv dahil olup bu bedele ekonomi sınıf uçak bileti, vize işlemleri, DİB ve TURSAB'a ödenecek katılımlar, zorunlu paket tur sigortası, Suudi Arabistan transferleri, belirtilen otellerde ve sürelerde konaklamalar, otelde alınacak kahvaltı ve akşam yemekleri, Mekke ve Medine'deki tüm ziyaret gezileri ile İKRA TUR rehberlik hizmetleri dahildir. İKRA TUR, paket tur bedelini tek taraflı değiştiremez.

Yurt dışı çıkış harcı, şahsi harcamalar, ekstra bagaj fazlası, tur ücretine dahil değildir. Tura katılacak yolcuya aittir.

5. Tura çıkmadan veya tur esnasında meydana gelebilecek grev, afet hava şartlan teknik olay ve arızalar gibi mücbir sebeplerden doğabilecek değişiklik ve gecikmelerden IKRA TUR sorumlu tutulamaz. Ancak IKRA TUR, mücbir sebeplere binaen yedi iş günü öncesinden tüketiciye de bildirmek kaydıyla ilan ettiği veya kayıt aldığı turları kısmen veya tamamen iptal edebilir; otel ulaşım araçları ile bunların hareket yer ve saatlerini programda belirtilen sıralarını değiştirebilir.

6. IKRA TUR, Mücbir sebep dışında tek taraflı olarak ve seyahatten en az 20 gün öncesinden tur programında değişiklik yapması durumunda tüketicinin bu değişiklikleri kabul etmemesi ve rezervasyonu iptal etmesi söz konusu olursa IKRA TUR tüketiciden aldığı Ücreti zorunlu masrafları düşerek geri kalan ödemeyi taahhüt eder.

7. Hava yolunun belirlediği ücretsiz bagaj hakkının dışında bagaj ücretleri yolcu tarafından ödenir. Vasıtaların içinde veya konaklama yerlerinde kaybolan eşyadan, IKRA TUR sorumlu değildir. Ancak kaybalan veya gelmeyen eşya durumunda IKRA TUR yolcularına gerekli ilgiyi gösterecektir. Uçak seyahatinde bagajın geç gelmesi yada kaybolması halinde sorumluluk hava yolu şirketine aittir.

8. Yolcu en az 12 ay geçerlilik süresi olan ve çipli pasaportu ile gerekli belgeleri İKRA TUR'a tur hareketinden en az 20 gün önce teslim edecektir. Herhangi bir gecikmeden, evrak eksikliğinden veya konsolosluğun vize vermemesinden dolayı tüketici ile konsolosluk arasında aracı konumundaki İKRA TUR'un hiçbir sorumluluğu yoktur ve bu sebeple herhangi bir iade veya tazminat ödemez.

9. IKRA TUR, konsolosluktan kaynaklanan vizenin verilmemesi veya geç verilmesi durumunda umre, Hac veya seyahat turlarını ileri bir tarihe erteleme hakkını saklı tutar. Müşteri yazılı bir şekilde revize edilen tarihe itiraz etmediği takdirde Tur organizasyonuna ve belirtilen tarihe katılmayı kabul etmiş sayılır.

10. IKRA TUR, paket tur kapsamında tüketiciye taahüt ettiği hizmetlerin herhangi bir sebeple verilmemesi veya taahüt edilen şekilde verilmemesinden kaynaklanabilecek sorumluluklanını sigorta ettirmiştir. Sigortacının sorumluluğu en az paket tur bedeli kadardır. Müşterinin sigorta kapsamındaki zararını doğrudan doğruya sigorta şirketinden talep edebilir. Sigorta bedelini aşan zarar ve tanzim taleplerinin varlığı halinde IKRA TUR bu tutardan sorumlu değildir.

11. Ayrıca tüketicinin talebi halinde, kaza ve hastalik halinde çıkış noktasına dönüş her türlü kazadan doğan zararını ve tedavi masraflarını poliçe limiti kadar karşılayacak şekilde sigorta ettirilebileceği tüketiciye bildirilmiştir. 13. Yolcu gittikten sonra herhangi bir sebeple erken dönmek isteyen umrecilerimize (otel, uçak, vize ve diğer hizmetler için ödemeler önceden yapıldığından) herhangi bir ücret iadesi yapılmaz. Yolcu gittikten sonra erken veya geç dönmek isterse buna kullanılan havayolunun uçaklarının müsaitlik durumuna göre ve kurallarına göre cevap verilir. Olabilecek ücret farkı yolcuya aittir.

* Ikra Tur; Umre Programı kapsamında umre vizesi işlemleri sırasında, Ülkelerin Liman, Havaalanı, Havayolu veya benzer kurum ve kuruluşlarca tahsil edilen vergi, resim, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden meydana gelen değişikliklerden kaynaklanan ilave ek ücretleri Tur fiyatına yansıtma hakkını kendinde saklı tutar.

14. Bu sözleşmede doğabilecek uyuşmazlıklarda TÜRSAB Tahkim Kurulu ve Usullerinin yetkili olduğunu taraflar kabul ederler. Taraflar yine anlaşamazlar ise ESKİŞEHİR Mahkemeleri ihtilafin çözümünde yetkili olduğunu kabul ve taahhüt ederler. Ve bu anlaşma tek taraflı feshedilemez; tarafların karşılıklı görüşüp anlaşmaları sonucu iptal edilebilir.

15. Taraflar arasında iki nüsha olarak tanzim edilmiş bulunan işbu umre paket tur sözleşmesi taraf yetkililerince önlü - arkalı olarak okunmuş, kontrol edilerek kabul edilmiştir. Sözleşmede imzası bulunmayan ancak paket tura katılan tüketici(ler) kendi adlarına kayıt yaptırmakla görevlendirildikleri tüketici(ler) gibi bu sözleşmeyi okuyup, kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar. Bu tura katılan tüketiciler imzalamış olmasalar dahi, taraflar arasında geçerli olacak bu sözleşme şartlarını tüketici Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No'lu Şube Yönetiminden öğrenmiş, geziye bu sözleşme şartlarında katılmayı taahüt etmişlerdir.