Kütahya 1 Şubesi

Ödüllü Kitap Okuma Yarışmasıyla Gençlere Yeni Ufuklar Açacağız

Tavşanlı Temsilciliğimiz, ilçede öğrenim gören ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik kitap okuma yarışması düzenledi. Belirlenen kitapları okuyan öğrenciler Mayıs ayı sonunda yapılacak değerlendirme sınavında başarı durumlarına göre ödüllendirilecek.

Ödüllü kitap okuma yarışması basın tanıtımı için Levent Restaurant’ta gerçekleştirilen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Levent Kayık, İlçe Müftüsü Mecit Amil, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz, ilçe milli eğitim şube müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan İlçe Temsilcimiz Mesut Kocaman, “Türkiye’de sendika denildiğinde ideolojik ve saplantılı sendikalar akla gelmektedir. Oysa biz sendika olarak merkeze insanımızı ve değerlerini almakta ve bu uğurda çalışmalar yapmaktayız. Şimdiye kadar Tavşanlı’da insanımızın değerlerini önemseyen birçok proje gerçekleştirdik. Son olarak gerçekleştirmekte olduğumuz bu projeyle de gençlerimizi okumaya sevk edecek, onları kıymetli yazarlarla ve onların güzide eserleriyle tanıştıracağız. Bizler okuyan insan sayısını her geçen gün artırmak istiyoruz” dedi.

UNESCO tarafından yayımlanan araştırmaya göre Avrupa’da kitap okuma oranının yüzde 21, Türkiye’de ise sadece binde altı olduğuna dikkat çeken Kocaman, “İşte bu projeyle Türkiye’deki bu olumsuz tabloyu en azından Tavşanlı’da yıkmış olacağız. Böylece Türkiye genelinde binde altı olan kitap okuma oranımızı bir nebze de olsa artırmaya çalışacak, gençlerimize yeni ufuklar açacağız” şeklinde konuştu.

Temsilcilik Yönetim Kurulu Üyesi ve yarışma organizatörü Muammer Yorulmaz ise, yarışmada okunacak kitapları tanıtarak şunları söyledi: “Vereceğimiz ödüller birer bahanedir. Öğrencilerimiz maalesef herhangi bir yazarı takip etmeyi, bilmeyi bırakın Milli Şairimiz Mehmet Akif’i bile, İstiklal Marşı’nı yazması dışında, bilmiyorlar. İşte biz bu yarışma ile öğrencilerimizin gündemine Peygamber Efendimizi, Mehmet Akif’i, Yunus Emre’yi, Mevlana’yı, Sadi Şirazi’yi, Kanuni Sultan Süleyman’ı, Fatih Sultan Mehmet’i yerleştiriyoruz. Ortaokul ve liselerde öğrenciler arasında kitap okuma grupları oluşturarak öğrencilerin, danışman öğretmenler kontrolünde, okunacak kitaplar üzerinde konuşmasını ve birbirlerine kitap içerikleriyle ilgili görüş beyan etmesini sağlıyoruz.”

Yarışma için belirlenen kitaplarla ilgili 25 Mayıs’ta 100 sorudan oluşan bir sınav yapılacağını ifade eden Yorulmaz, 31 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ‘Fetih Şöleni’nde de, dereceye giren öğrencilere ve danışman öğretmenlere akıllı telefonlardan dizüstü bilgisayarlara, tablet bilgisayarlardan bisiklete, takım elbiselere ve dijital fotoğraf makinelerine kadar yaklaşık 10 bin lira değerinde ödül vereceklerini bildirdi.