Kütahya 1 Şubesi

MEB Sınıfta Kaldı

Şube başkanımız Kamil Uçan; gerek teşkilatlanma çalışmaları, gerek işyerleri ile sendika arasında sağlıklı bir iletişim ve işbirliğinin gerçekleştirilmesinde her türlü fedakârlığı gösteren işyeri temsilcilerini kutlayarak toplantı gündemini başlattı.

Uçan; konuşmasında 2012 yılı içerisinde yapılan toplu sözleşme sürecinde hükümetin çalışanlarına karşı cimri, sanayici ve işadamlarına ise daha cömert davrandığını bu durumun özellikle ek ödeme alamayan öğretmen ve öğretim görevlileri tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Konuşmasının devamında; ”Milli Eğitim Bakanlığının 652 sayılı Kanun Hükmünde kararname ile teşkilat yapısını değiştirmesi ve akabinde 6287 sayılı kanun ile 4+4+4 şeklinde 12 yıllık kesintili eğitime geçilmiş olmasına rağmen, bakanlık bu düzenlemeleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemelerini gerçekleştirememiş olmasından dolayı sınıfta kalmıştır. Başta norm kadro uygulamasında yaşanan çarpıklıklar olmak üzere, öğretmenlerin; isteğe ve özür durumuna bağlı yer değişikliği, yönetici atamaları, şube müdürlüğü sınavı ile görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları ile ilgili düzenlemeler hemen yapılmalıdır. MEB yapacağı düzenlemelerde sendikaların paydaş olma özelliğinden yararlanmalı ve mevzuat çalışmalarına sendikaların yapacağı olumlu katkıları göz önünde bulundurmalıdır. Yaptığı birçok mevzuat düzenlemesiyle kendi çalışanını mağdur eden ve çalışanı ile karşı karşıya gelen bir bakanlığın başarılı olma şansı yoktur.” Dedi

Uçan; Eğitim-Bir-Sen olarak her fırsatta bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kalkmasını istediklerini belirtti. Uçan konuşmasın devamında; öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri yeterli görmemekle birlikte olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bu sivilleşme ve özgürlükleri genişletme çabalarının çalışma hayatında da sürmesini bekliyor ve çalışanlar için kamuda serbest kıyafet uygulamasına geçilmesini talep ediyoruz. “Yeni Yıl Yeni Başlangıç Olsun, Kamuda Kılık Kıyafet Dayatması Son Bulsun” sloganıyla 2 Ocak 2013 Çarşamba günü okullarda saç, sakal, bıyık, tırnak uzunluğu gibi anlamsızlıklar içeren; kot ve benzeri pantolonu yasaklayan, başörtüsü takanlara başı açık olmayı şart koşan, darbe ürünü yönetmeliğin kaldırılması konusundaki kararlılığımızı göstermek amacıyla okul ve kurumlara sivil kıyafetlerle gideceğiz.