Kütahya 1 Şubesi

YETKİMİZİ PERÇİNLEYEREK TESCİLLEDİK

Yüzde 71'le 2020 Mutabakatını İmzaladık.
14 Şubat 1992'de bir "Erdemliler Hareketi" olarak Merhum Mehmet Akif İNAN ve arkadaşları tarafından kurulan sendikamızın bayrağını daima en yüksekte tutan ve Anadolu'daki ilk şubelerinden biri olan Kütahya Şubemiz 2020 Temmuz mutabakatlarına göre tüm ilçelerimizde ve ilimiz genelinde yetkisini pekiştirerek devam etti.
Yetkili Sendika belirleme hazırlanıyor, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan mutabakatta, Kütahya Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube olarak, Kütahya il genelinde eğitim hizmet kolunda sendikalara üye 6006 çalışanın 4269 imzasıyla, yüzde 71'e varan oranla oluşturmamızı etmenin ve yetkimizi perçinleyerek yenilemenin haklı gururunu taşıyoruz.
Şube Başkanı Fatih KÖSE, sayısal olarak diğer tüm sendikaların üye toplamlarının 3 katına yaklaştıklarını ve yetkinin destanını devam ettiklerini belirterek sözlerine devam etti: 'Samimiyetle, yürüttüğümüz hareketenin, akıttığımız terin, gösterdiğimiz çabanın karşılığını almış; mazlumdan, mağdurdan, milli iradeden ve medeniyet değerlerinden yana duruşuyla eğitim çalışanlarının teveccühünü kazanmış sendikamız, eğitim programı için emin adımlarla yoluna devam etmektedir.
Çözüm odaklı değil odaklı çalışan, kendi insanıyla ve onun değerleriyle kavgalı sendikalar daima kaybetmeye mahkûmdur. Eğitim Bir-Sen'in sendikacılığında yetkili olmak amaç değil. Bizim için yetki, emeği ve ekmeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının genellikle ise; ülkemizin menfaatlerini gözetmektir. Ve bununla birlikte insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yakışır bir hayat standardına ulaşmasını sağlama adına sadece bir vesiledir. Kamu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme mücadelemize devam edeceğiz. Emek, hak, özlük ve özgürlük mücadelemiz, tam ve koşulsuz demokrasi yolunda artarak devam edin. Ben bu vesile bu kutlu mücadelede; yetkinin destanının yazılmasında gece gündüz demeden çalışan, emek veren, zamanının önemli bir kısmı göndermekikal mücadelemize hasreden; yönetim kurulumuza,
'İşimiz, derdimiz, kendimiz darı; yükümüz yeniden medeniyet 'mefkuresiyle bu mücadeleyi günümüze ve Kütahya'da teşkilatlı birlikteliğimizi 4269'e taşıdık.
Başta merhum Mehmet Akif İNAN olmak üzere ahirete irtihal eden tüm öncülerimizi rahmetle yâd yapmak istiyoruz.
Türkiye'nin karanlık dönemlerinde bir ışık ve bir umut olarak ortaya çıkan sendikamız, Türkiye'nin yeniden karartmasına asla ve asla müsaade etmeyecektir.
Tüm teşkilat mensuplarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, ilçe temsilcilerimize, komisyonlarımıza, işyeri temsilcilerimize ve tüm gönül dostlarına selam olsun.
Evet! Bir varsayılan daha eğitimde güçlü bir şekilde Yetkili Sendika makamına gönderme yaptı.
Eğitim-Bir-Sen'in sendikacılığında yetkili olmak amaç değil. Bizim için yetki; emeği ve ekmeği yüceltmenin yanında özelde çalışan çalışanlarının genelde ise ülkemizin menfaatlerini korumak ve geliştirmektir.
Gayretimize ortak olmanın bahtiyarlığını bizimle paylaşmak isteyen ve henüz üyemiz olmamış eğitim puanları da Eğitim-Bir-Sen bayrağı altında birlik olma çağrımızı bir varsayılan daha yineliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle yetkimiz kutlu, birlikteliğimiz daim olsun. "Dedi. 22.07.2020