Kütahya 1 Şubesi

İL DİVAN TOPLANTISI YAPILDI

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube, il divan toplantısını yaptı. Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube binası salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Şube yönetimi, ilçe temsilcilik yönetimleri katıldılar. Ayrıca önceki dönemlerde görev almış kıdemli ilçe temsilcilerimiz Veli Bilgili, Ahmet Nane, Zekeriya Ünal, M. Süleyman Sarı, Fatih Karabulut, Oğuzhan Yıldız, Dumlupınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli ve TÜGVA Kütahya İl Temsilcisi Orhan Yener Kaytancı il divan toplantısına konuk oldular.

Toplantıda 2019 yılında yapılan ve 2020 yılında yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Fatih KÖSE, hem özlük hem de özgürlük mücadelesi verdiklerini ifade ederek, nerede bir mazlum varsa orada olduklarını, eğitim çalışanlarının taleplerini en doğru şekilde muhataplarına ilettiklerini söyledi. Mazlumun ve mağdurun yanında yer aldıklarını, bu uğurda çalışmaya, mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Köse;

“Hikâyemiz ortak, davamız tek, zaman bir araya gelme zamanı. Eğitim çalışanlarının geleceği için sarsılmaz irade, medeniyet değerlerimiz için muhkem bir kaleyiz. Bizi diri tutan, itirazlarımız, azim ve kararlılığımız, göl kenarında nehirler düşlememiz; bizi değerli kılan, mücadele ruhuyla kazandırdıklarımız, hakkı ve hakikati haykırmamızdır. İlçe teşkilatlarımız; teşkilatımızın yorulmadan, rehavete kapılmadan, hiçbir engel tanımadan, kimseye boyun eğmeden, benimsediği dava uğruna durmadan çalışmasını bilen uç beyleridir. Sendikamızın görünen yüzüdür ve kuruluş felsefesinde yer alan düşüncenin yaygınlaşmasını sağlayarak, duruşuyla, fikirleriyle sendikal çalışmalara yeni bir boyut katarlar. Rabbim emeklerinizi zayi etmesin. İşlerinizi kolaylaştırsın. Değerli Arkadaşlarım,

Kimseyi değerlerinden, inancından, dilinden, renginden, kültüründen dolayı ötekileştirmeyen bir anlayışla, insanları farklılıklarıyla birlikte kucaklıyor, hakkı ve hakikati haykırıyor, mücadele ruhuyla kazanıyor, kazandırıyoruz. Medeniyet değerlerimizi gözetenlerin, onların yaşatılması için mücadele verenlerin, başkasının derdiyle dertlenenlerin yeri Eğitim-Bir-Sen’imizdir. Sendikacılığın ötesinde icraatlara da imza atıyor, günümüz dünyasında kendimizi Türkiye’yle sınırlandırmanın mümkün olmadığını görüyoruz. Sendikacılık anlayışımız gereği insanlığı ilgilendiren her konunun bizi ilgilendiriyor ve bu anlayışla sendikal yolculuğumuzu sürdürüyoruz.

Özelde eğitim çalışanlarını genelde ise bütün insanlığı ilgilendiren konular ilgi alanımıza giriyor. Biz, insanı, emeği, hakkı, özgürlükleri, insanlık değerlerini merkeze alan bir anlayışla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Üyelerimizin özlük hakları kadar ülkemizin ve insanlığın sorunları da ilgi alanımızdadır. Teşkilat olarak, kendimizi sadece bulunduğumuz yerle sınırlayacak anlayışa sahip olanlardan değiliz. Buna ne değerlerimiz ne de inancımız izin verir. Sendikal faaliyetlerin yanı sıra dünyanın neresinde olursa olsun, mazlum ve mağdurların her zaman sesi olmaya, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için ellerinden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz.

“Kuruluş felsefemiz, emeği, hakkı, özgürlükleri, demokrasiyi savunmak, mağdura ve mazluma el uzatmaktır”. Nitekim Mart ayı başında İDLİB’deki yardım faaliyetlerini yerinde incelemek üzere arkadaşlarımız bir hazırlığın içinde. Rabbin kazasız belasız varıp gelmeyi nasip etsin. Hak bildiğimiz yolda ilerliyoruz Hak bildiğimiz yolda, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilerlemeye, kendimiz için istemediğimizi başkası için de istememeye devam edeceğiz. Sendikal yolculuğumuzda, bizi biz yapan değerlerimizi daha fazla kuşanmaya, bizi dönüştürmeye, çürütmeye neden olabilecek virüslerden uzak durmaya gayret edeceğiz.

Sorunları dile getirme gayretimiz, çözüm için kararlı girişimlerimiz sürecek Türkiye önemli bir eşikte. Söz konusu eşiğin aşılabilmesi için katma değer üretmesi gereken alanlar eğitim, kültür, kamu yönetimi, kamu hizmeti ve kamu personel sistemidir. Ücretli öğretmenlik garabeti, yer değişikliği sürecinde karşılanmayan talepler, öğretmene yönelik giderek artan şiddete karşı etkin ve caydırıcı düzenleme yapılmaması, öğretmen açığı, erkek kamu görevlilerine dayatılan darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliği, ek ders esaslarındaki eşitsizlik, ders ücretlerindeki adaletsizlik, okulların bütçe sorunu, eğitimin denetim ve rehberlik ayağının ihmal edilmesi başta olmak üzere, beklentileri karşılayan adımların daha fazla zaman geçirilmeden atılması gerekiyor.

Sözleşmeli istihdam kaldırılması, iş güvencesinin teminat altına alınması, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin düzenlenerek sorunların çözülmesi; şeflerin, memurların, hizmetlilerin, tüm görünmez kahramanların alın terinin karşılığının verilmesi, haklarında iyileştirme yapılması, eğitimcilerin haklarını koruyacak, çalışma şartlarını iyileştirecek, şiddeti de önleyecek meslek kanununun çıkarılması, eğitim kurumu yöneticiliğinin kariyer mesleğine dönüştürülmesi, 3600 ek gösterge vaadinin artık yerine getirilmesi, darbecilerin izlerinin tamamen silinmesi, darbe ürünü kılık ve kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi için çabalarımız, girişimlerimiz, ısrarlarımız, mücadelemiz devam edecektir.

Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğimiz devam ediyor,

TÜGVA ile Kitap Kurtları Okuyor projesinin il ayağını birlikte gerçekleştireceğiz. Bizim bu konudaki tecrübemiz ile bu organizasyon kusursuz gerçekleşecektir.

ÖNDER’in Türkiye genelinde gerçekleştirdiği 40 Hadis Yarışması’nı ilimizde KİHMED’le işbirliği içinde yürütüyoruz. Rabbim öğrencilerimize zihin açıklığı versin, çalışmalarında başarılar dileriz.

İHH ile “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun” proje ortaklığımız ve kurban, su kuyusu, yardım faaliyetleri, yetimhane tamiratları gibi konularda işbirliklerimiz devam ediyor.

“Bir Bilenle Bilge Nesil” okuma çalışmamız Genç Memur-Sen teşkilatımız öncülüğünde devam ediyor. İlçelerimizde de gerek STK’larımızla gerekse kurumlarımızla benzeri işbirliklerini yaparak insanımıza daha nitelikli hizmeti kovalayacağınıza inancım tamdır.

Kurumsal temsil ve nitelikli hizmet bakımından teşkilatımızın hak ettiği bir mekanı bizlere lütfeden rabbimize hamd ediyoruz. Yeni Hizmet Binamız teşkilatımıza ve tüm camiamıza hayırlı olsun.” Dedi.

TÜGVA İl Başkanı Orhan Yener Kaytancı “Kitap Kurtları Yarışıyor” projesinin detaylarını içeren bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Şube Başkan Yardımcılarının sekreteryalarına dair yaptıkları sunumlarının ardından, ilçe temsilcilerimiz ilçelerine dair bilgilendirme ve taleplerini divana sundular. Toplantı, yapılan değerlendirmenin ve önceki dönemlerde görev almış kıdemli ilçe temsilcilerimize plaket takdiminin ardından sona erdi.