Kütahya 1 Şubesi

ŞUBEMİZ 15. TÜRKİYE BULUŞMASINA KATILDI

Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şube yönetimi ve ilçe teşkilat yöneticileri Antalya’da düzenlenen 15. Türkiye buluşmasına katıldılar.

Genel Merkez tarafından düzenlenen, Eğitim-Bir-Sen 15. Türkiye Buluşması, şube başkanları, yönetim kurulları, üniversite ve ilçe temsilcilerinin katılımıyla 14-16 Şubat 2020 tarihleri arasında Antalya da gerçekleştirildi. Eğitim-Bir Sen Kütahya 1 No’lu Şube yönetimi ilçe teşkilatları ile birlikte Türkiye buluşmasına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın kuruluştan yükselişe, zerreden zirveye, yerelden evrensele doğru yürüyüşlerinde milletle aynı safta, insanlıktan yana olduklarını belirterek, “Özgürlükleri artırmanın, adaleti hâkim kılmanın mücadelesini verdik, veriyoruz. Biz, makamdan ve masadan değil, alın teri dökülen mekândan ve emekçilerin bulunduğu sahadan sendikacılık yapıyoruz. Bugünden geçmişe, zirveden yola çıktığımız ilk yere, yolculuğa başladığımız ilk güne bakıldığında, herkesin gördüğü emektir, erdemdir, halis niyet ve gayrettir. Bizler de ilk adımı atan öncülerimiz gibi, zirveden yeni ufukları, yeni ufuklardan yeni umutları hedefledik. ‘Yerimiz zirve, yönümüz ufuk, yolumuz yeni umutlardır’ dedik. Bizi diri tutan itirazlarımız, muhalif damarımız, mücadele azmimizdir. Bizi değerli kılan, mücadele ruhuyla kazandırdıklarımız, hakkı ve hakikati haykırmamızdır” ana fikri üzerine genel değerlendirmelerde bulunduğu toplantı, sendikal çalışmalara ilişkin istişareler ve yapılan, yapılması tasarlanan faaliyetler hakkında değerlendirmelerle son buldu.