Kütahya 1 Şubesi

MERHUM KURUCU GENEL BAŞKANIMIZ DÜZENLENEN PROGRAMLA ANILDI

Memur-Sen Kütahya İl Temsilciliği Kurucu Genel Başkan Merhum Mehmet Akif İnan'ı anma programı gerçekleştirdi.

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli'nin konuşmacı olarak katıldığı programda şair ve dava adamı Mehmet Akif İnan'ın hatıraları çalışmalarıyla anıldı, şiirleri okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Kütahya İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse "Milli-Manevi değerlere sevdalı fikir ve hareket adamı, şair, yazar, 'Yedi Güzel Adam'dan biri, yaşadığı dönemde çevresindeki insanların dostu, arkadaşı, ağabeyi veya öğretmeni, asla vazgeçmeyerek bir ömür mücadelesini verdiği idealleri, bilgisi, kültürü, hatipliği, heyecanı, öfkesi, teşkilatçılığı, eylemliliği ile tam bir dava adamı olan, sendikacılığa yeni bir soluk getiren Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ı, vefatının 20. yılında rahmet, hürmet ve minnetle anıyoruz. Olumsuz hava koşullarına rağmen fedakarlık gösterip, bizi kırmayıp bu akşam bizlerle olan kıymetli Bilal hocamıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş: "Merhum Mehmet Akif İnan Ağabeyin ve diğer öncülerimizin anılması, davalarının yeni nesillere aktarılması, ilk günkü mefkure ile birlikte yarınlara, geleceğe uzanma bizim en önemli hedeflerimizdendir. Bu bakımdan organizasyonu tertip eden memur-sen Kütahya il temsilciliğimizi kutluyorum. Konferansın yüksek bilinç ve gayrete vesile olmasını diliyorum. Bu kutlu davayı kuşanmış tüm mensuplarımızı gayretleri vesilesiyle tebrik ediyorum. Bu anlamlı geceye katılan tüm konuklara sağlıklı hayırlı ömürler diliyorum" dedi.

Prof. Dr. Bilal Kemikli Kimdir?

Bilal Kemikli, Sivas’ta doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı, 1998'de doktor, 2002'de doçent ve 2008'de profesörlüğe yükseltildi. Ankara, Yüzüncü Yıl, Süleyman Demirel ve Uludağ Üniversitelerinde öğretim üyesi ve idareci olarak görev yapan Prof. Kemikli, DPÜ İlahiyat Fakültesi’nin kurulmasına kurucu dekanı olarak öncülük etti.
Halen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren yazar, daha evvel İlim ve Sanat Dergisi, İslam, Bizim Dergah, Yeni Dünya, Somuncu Baba, Dergah, Edebiyat Ortamı, Ayvakti ve Yedi İklim gibi dergilerde yazılar yayımladı. Bir süre TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda Çocuklar İçin adlı programı hazırlayıp sundu. Bazı TRT Belgesellerinde danışman ve metin yazarı olarak görev yaptı.